Bracket típusok
 Önligírozó fogszabályozó készülékek


  Sensation™
  Actív kerámia önligírozó
  bracket rendszer
  Lotus Plus®
  Passzív fém önligírozó konvertálható
  bracket rendszer

A rögzített fogszabályozó készülékek legújabb generációja az ún. "ön-bekötő" vagy "ön-záródó" bracketekből (kapcsokból) álló készülékek. A név azt jelenti, hogy ezek a bracketek egy beépített saját zárszerkezet segítségével rögzítik a fogszabályozó íveket a fogakhoz. Ilyen módon az ív a kezelés első harmadában szabadabban tud mozdulni a kapocsban bracketben) ezért, a fogak könnyebben "csúsznak el" ill. mozdulnak a kezdetben alkalmazott vékony ívek mentén, így a fogakra élettanilag kedvezőbb ("lágyabb") erők hatnak.

Súlyos torlódással járó nehéz esetekben is, ahol a fogak nagyon távol állnak az  ideális pozíciótól, az önligírozó készülékekkel gyorsabb eredményt lehet elérni a nagymértékű fogmozgatás idején is, a foggyökér-hártya biológiailag kedvezőbb, kisebb terhelése mellett.
Esztétikus
fogszabályozó készülékek
  

   PURE®
   Zafír bracket rendszer 
   Reflections™
   Kerámia bracket rendszer
   Encore!™
   Kerámia bracker rendszer fém slottal 
   Avalon®
   Kompozit bracket rendszer fém slottal

   OrthoFlex™
   Kompozit bracket rendszer

A felragasztott fogszabályozók nem kizárólag fémből készülhetnek,hanem rendelkezésre állnak olyan készülékek is, melyek kerámiából vagy műanyag és porcelán ötvözetéből (kompozit) készülnek. Színük igen hasonló a fog színéhez, alig feltűnőek, diszkrétek.

Léteznek már átlátszó zafír-monokristályból készült bracketek, melyek üvegszerűen átlátszóak, így szinte észrevétlenek.Fémből készült rögzített fogszabályozók


  Bionic™
  Bracket rendszer

  Marquis™
  Bracket rendszer
  Marquis™ TruGold™
  24K Aranyozott bracket rendszer

A hagyományos állandó fogszabályozó készülékek elemei speciális fémötvözetekből készülnek.

A fém bracketekkel minden típusú fogszabályozó eset megoldható, ár-érték arányuk igen kedvező.

A nem ritka, de bizonyítottan valamilyen fémallergiában szenvedő gyermekek számára nemesfémmel (arany) bevont készülék elérhető áron teszi lehetővé a fogazati anomália rendezését, amelyhez hasonló bevonatú fogszabályzó ívek és kötőelemek, gyűrűk, rugók és egyéb eszközök is rendelkezésre állnak a kínálatban. A kizárólag nemesfém ötvözetekből készült igen drága készülékekhez képest ez igen jelentős lehetőség az allergiás páciensek számára.